23 Aralık 2015 Çarşamba

Ali Bahçuvan Atalarımız buğdaylarından Karakılçık buğdayı ekimi gerçekleştirdi


En iyi köy projesi bir taraftan devam ederken, bir taraftan da ata tohumları bulunup ekilmeye başlandı. Bunlardan ilki Karakılçık buğdayı. Zor da olsa karakılçık buğdayı bulmayı başardık ve yaklaşık 20 dönüm ekimi doğal bir şekilde yapıldı. Yine önemli buğdaylardan bir diğeri olan Siyez buğdayı da 10 dönüme ekilecek.


 Karakılçık buğdayı ; Ekmesi zor ürün az… Dönüme 120-150 kilo alırsın ,biçerdöver biçemez,orak ile biçersin… Ama içindeki besin değeri bugün buğday diye bize yedirilenin 50 katından fazla… Şu anda yok olmak üzere…
Köyü kursak bile ilk etapta yerli ve doğal ürün bulmak imkansız gibi. Biz bunu da düşündük ve en azından en temel şeylerden biri olan buğday ile başladık. İhtiyaç olacak diğer şeyleri de bulup yetiştireceğiz, yetiştiremediğimizin doğalını bulup satın alacağız. Köyler kurulduğunda ihtiyaçların en temel olanlarının mevcut olması çok önemli.




Ali Bahçuvan Resmi websitesi: www.alibahcuvan.com


6 yorum:

  1. Ali bahçuvan bey'in katkılarıyla çalışmalar devam etmekte. Karakılçık buğday ekimi, taş değirmende un haline gelmesine kadar tüm aşamalar eski usül olarak gerçekleştirilecek.

    YanıtlaSil
  2. Karakılçık buğdayını nasıl bulabildiniz? Biz Türkiye de kalmadığını düşünüyorduk. Çoğaltabilirseniz buğdayından da unundan da almak isteriz. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Emeğinize sağlık kutsal bir görev çabalarınız çok kıymetli helal olsun

    YanıtlaSil
  4. Almak isteriz nasıl alabiliriz

    YanıtlaSil
  5. Ben de şifa için arıyorum. Nerden satınalabilirim.

    YanıtlaSil